jueves, 17 de julio de 2008

Deficit de serveis socials a Montcada? O contradiccions?

El dimarts al vespre va venir una persona demanant un sostre a la Torre dels Frares, nou espai okupat a Montcada –una masia del s.XII que romania buida i abandonada-. Resulta que l’home havia estat enviat pels agents de la Policia local que, a més a més, li comuniquen l'amenaça d'un futur desallotjament, exactament, d'aqui un parell de mesos.

La policia li havia dit “ si no saps on dormir ves a la Torre dels Frares, que hi ha
uns okupes alla, però no et pensis que duraràs molt, que d'aquí uns dos mesos us farem fora”.

La Policia Local utilitza la Torre dels Frares com a alberg per a gent sense sostre. El col.lectiu que estem okupant i, per tant, duent a terme tasques de rehabilitació a la Torre, ens preguntem si es que a Montcada falten serveis socials. Com a
col.lectiu creiem que tothom té dret a dormir sota un sostre, per tant, les portes estan obertes, però, ens demanem, si és responsabilitat nostre assumir aquesta funció.

Malgrat que pretenem construir un projecte adecuat al municipi i a les necessitats que des d’aquest es demanda, no som ni un servei social ni un racó on es poden confinar tots aquells afers oblidats per l’ajuntament. La Torre és un espai de totes i per a totes, però des de la base i des de la participació, no com un servei clientelar ni com una assistència.

A més, des de les forces de l’ordre i de la clase política només hem rebut problemes i trabes, enlloc d’ajudar-nos o d’almenys no impedir-nos la feina. A l’hora, sembla una broma, ens utilitzen per a solucionar aquells problemes que són de la seva competència.

Què ha de fer un ajuntament si no és betllar per al benestar dels seus ciutadans?

A què s’ha de dedicar la policia local, a impedir les poques iniciatives locals d’organització?

Com pot ser que “les forces de l'ordre” realitzin un servei que no garanteix seguretat als individus?

Quina clase de persones som, que en comptes de parlar directament utlitzem intermediaris?

Des de La Torre dels Frares convidem a tothom a venir i a participar tant en les tasques de rehabilitació com a l’hora de fer propostes i donar opinions, us hi esperem!!

No hay comentarios: