viernes, 18 de julio de 2008

Posposem la jornada...


El pròxim dilluns dia 28 de Juliol vindrà a la Torre dels Frares un arquitecte tècnic municipal per a realitzar un informe tècnic sobre l'estat de la Torre. El procès administratiu de declaració d'estat de ruïna continua, tot i haver sortit al diari "La Veu" de Montcada, que el procés s'havia aturat. Degut això posposem la jornada d'experiències d'okupació rural pel pròxim 2 d'agost, i convoquem a totes les persones que vulguin donar un cop de mà en la rehabilitació, a participar durant aquests dies, fins dilluns de la setmana vinent, i sempre que vulgueu.

La Torre esta dempeus! i ara mes que mai!

1 comentario:

ARRAN Montcada dijo...

Extret de laveu.cat

L’expedient per declarar en estat de ruïna la Torre dels Frares, ocupada des de fa quatre mesos per un grup de joves, continua obert i a l’espera de l’informe de l’arquitecte municipal que el passat 28 de juliol va visitar l’edifici, situat al costat del Torrent de Vallençana. Fonts de la Regidoria d’Urbanisme havien informat a principi de juliol a La Veu de Montcada i Reixac que l’expedient de ruïna s’havia aturat a instàncies de la propietat, però el cert és que la tramitació continua el seu curs ja que el Consistori va actuar d’ofici, no a petició dels propietaris, segons els Serveis Jurídics municipals.
El col·lectiu de joves que ha ocupat l’edifici –una de les construccions més antigues del municipi– està format majoritàriament per estudiants i el seu objectiu és rehabilitar la casa per convertir-la en un centre social on es facin activitats obertes a la població. El 2 d’agost la Torre acollirà una jornada sobre experiències d’okupació rural (12h) amb la participació de representants de les associacions Caia Afrania i d’Arquitectes Sense Fronteres. Un informe d’aquesta ong assegura que l’estructura de l’edifici és sòlida i no hi ha perill d’esfondraments.