martes, 29 de octubre de 2013

OPORTUNISME, MANIPULACIO?

Segun la Veu de Montcada. "Obrim vies està format per un grup de veïns de Montcada i Reixac amb inquietuds sobre el medi ambient, alguns d’ells vinculats a entitats i partits polítics locals"... "Altres temes sobre els quals volen treballar són el Turó de Montcada, la recuperació de l’espai de l’antiga Intorsa o la recuperació d’espais patrimonials com l'entorn de la Torre dels Frares".

Frente a esto queremos aclarar que obrim vies (?) NO esta recuperando el entorno de la torre dels frares como se indica en el diario local, y no estamos vinculados a entidades y partidos politicos locales. Este colectivo no se corresponde con nuestra filosofia y proyecto de ocupacion o massoveria.

2 comentarios:

AP dijo...

TORRE FRARES SIGUE COMO SIEMPRE
NADA DE NADA

EL SOL SALE Y SE PONE

ALGUIEN INTENSTA SONREIR Y AL TIEMPO UNA LÁGRIMA

PERO APRENDE QUE NO ES BAJO CUATRO VIGAS DONDE UNA PLANTA NECESITA SUS BRAZOS

LA LUCHA SIGUE PORQUE LA VERDAD ESTÁ EN OTRO LADO

Anónimo dijo...

Dilluns, 15 d’abril, vam celebrar la primera trobada de veïns i veïnes i Entitats de Montcada i Reixac , a les immediacions del Rec Comtal, davant del Casal de la Mina. Aquesta trobada va ser convocada des de diferents xarxes socials amb la intenció d’obrir el debat sobre la necessitat de denunciar l’estat de degradació dels entorns naturals i la problemàtica dels solar buit de la Valentine i el solar de la Intorsa al barri de La Ribera, dos solars que encaixonen i degraden la imatge del barri de la Ribera. A l’assemblea es va parlar de projectes, idees, problemàtiques relacionades amb el medi ambient, territori i patrimoni i es van plantejar varis vies per començar a treballar.

Des d’aquell 15 d’abril l’assemblea, que neix agafant el nom #ObrimVies (hashtag que s’utilitza a twitter per cridar a la convocatòria), ens anem reunint a diferents llocs, al carrer i al Casal Popular el Brot de Montcada i Reixac, des d’on prenem les decisions del funcionament de l’assemblea, finalitats i objectius.

L’assemblea Obrim Vies, que es presenta en tot moment com una assemblea de veïns i veïnes en defensa del medi ambient, amb el temps decideix començar a treballar els projectes que van sorgint per comissions (un projecte= una comissió de seguiment i/o treball), gestionant els projectes amb la col·laboració d’altres entitats.

Contactar amb altres entitats per treballar els projectes, no representa cap impediment per realitzar el nostre compromís, ja que per part de l’assemblea és un mètode de treball que opta des dels seus inicis.

L’assemblea Obrim Vies a curt termini no té com objectiu regular la seva situació, i inscriure’ns dins del registre d’entitats de Montcada i Reixac, llavors, per segons quins projectes que volem promoure, tenim que anar de la mà d’altres entitats.

Amb el cas del projecte que es va iniciar amb els solars buits de La Valentine que va derivar al projecte “solars buits solars sense vida”, vam contactar amb l’associació Ribera Digna per fer-nos de pont al barri de La Ribera, fins al punt que avui els projecte de La Valentine ho gestiona per si mateixa, convocant l’assemblea veïnal que ha de realitzar el projecte amb les seves aportacions.

Obrim Vies continuem cooperant amb el tema del solar, però continuem promovent el debat d’altres solars i “espais morts”, com és el cas del solar de la Intorsa, la cerveseria antiga del carrer Montiu (seguiment) i el “Museu de l’Arbre” (projecte de recuperació paisatgística a la llera del riu Ripoll), per totes aquestes propostes es crea comissions paral·leles, ja que les estratègies són diferents per cada cas.

Altre projecte que considerem molt important, i que gestionem amb l’entitat La Màquia, és el projecte vinyes i la creació de l’Assemblea Oberta; Consell Consultiu de Medi Ambient a Montcada i Reixac.

Com veieu anem carregats de feina i l’any 2014 es presenta mogut, creiem que podem tancar l’any 2013 amb un dels objectius primordials de l’assemblea de Veïns i Veïnes en Defensa del Medi Ambient, obrir el debat sobre els problemes que afecten al territori i al medi ambient, i senyalar-los

Si voleu consultar més informació del desenvolupant dels projectes que anem gestionant i els que estem preparant per aquest any 2014 , i nformació de l’Assemblea de Veïns i Veïnes en Defensa del Medi Ambient durant l’any 2013 visita l’antic bloc

Si voleu rebre més informació:

twitter @ObrimVies

A/e: obrimvies@gmail.com
http://obrimvies.wordpress.com/
http://projectevinyes.blogspot.com.es/